Aanbod Redactie

Zeer ervaren redacteur
Ontdek de kracht van een zeer ervaren redacteur voor jouw tekst. In een oogopslag zie ik knelpunten in jouw tekst. Knelpunten zijn de zinnen en alinea’s waar de lezer blijft ‘haken’. Je krijgt dan van mij wijzigingsvoorstellen, bijvoorbeeld suggesties om de obstakels uit de weg te ruimen. Bij typefoutjes, taalfoutjes en grammaticale foutjes noteer ik een opmerking. Zomaar iets verbeteren zal ik niet doen, want sommige ‘foutjes’ kunnen een bewuste keus van jou als schrijver zijn.

Altijd in overleg
Het is jouw tekst, niet de mijne. Ik respecteer wat jij geschreven hebt. Samen zorgen we voor een soepel leesbare, pakkende tekst. Het doel is tweeledig: een professioneel ogende tekst en meer kijkers, lezers, likers, delers en retweets.

Uitgeverijen
De afgelopen 32 jaar heb ik met veel plezier voor uiteenlopende uitgeverijen gewerkt. Daar knoop ik graag nog tien jaar aan vast! Het gezamelijk doel is steeds: goed leesbare toegankelijke boeken, zonder type-, taal- en grammaticale foutjes en waarin de structuur, het taal- en stijlgebruik, de presentatie en de opbouw een samenhangend geheel vormen.

Filosofische teksten
Niet alleen schrijf ik ze zelf, filosofische teksten, ik buig me ook met veel plezier over de filosofische tekst van een ander. Hierbij gedraag ik mij niet als (een eventueel anders denkende) filosoof, maar als een professioneel redacteur die respectvol met de tekst van een ander omgaat. Nooit zal ik zonder overleg met de auteur inhoudelijk ingrijpen in een tekst.