Projecten beeldend

Een rijk gevuld bloemstilleven #8RGBMetTulp2022

Susan Hol, RijkGevuldBloemstillevenMetTulp (#8RGBMetTulp), 2022.

De basis van dit beeld is een helder blauwe lucht, de eeuwenoude gele deur van mijn Franse huis (nog ietsje van te zien rechts op de afbeelding) en de bijbehorende eeuwenoude stenen vloer onderaan die deur (rechts van het helderblauwe stukje bovenaan het beeld). Het heldere blauw tussen de knallende kleuren geeft dit werk een extra zonnig karakter. Links onderaan is een kleine afbeelding van het vorige project te zien: het rijk gevuld bloemstilleven #7RGBMetTulp2021, waar mijn eigen kale hoofd diende als canvas.

Hoewel elk jaar bijzonder kleurrijk, lijkt deze toch wel de kleurigste van allemaal! Allemaal? Ja! Dit is namelijk de achtste (8e!) keer, vandaar #8, dat ik zo’n rijk gevuld bloemstilleven vol tulpen heb gemaakt. Voor wie het nog niet weet: hoe kom ik aan zoveel tulpenfoto’s? Wel, check out de FB-tulpengroep, waar liefhebbers van tulpen en ik onze foto’s plaatsen en daar met elkaar vrolijk van worden.

Uit elke foto selecteer ik een of meerdere tulpen en bouw zo tulpje voor tulpje het bloemstilleven op. Ik selecteer, plak, knip, schuif, verplaats, vergroot, verklein, kies, zucht en geniet. Bezig zijn met al die kleuren is hartstikke fijn! Hoe die opbouw ongeveer in zijn werk gaat, kun je zien in dit YouTube-filmpje.

De afsluiting van elk tulpenproject gaat gepaard met het laten drukken van ansichtkaarten. Elke deelnemer aan #8RGBMetTulp heeft een ansichtkaart ontvangen. Wil je ook een of meerdere ansichtkaarten van dit project? Laat het weten, voor een euro per stuk stuur ik je ze gratis toe.

In de categorie Projecten beeldend op mijn site vind je meer blogs over de tulpen- en andere beeldende projecten.

About the author

Susan Hol

Ontdek meer van Susan Hol

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder