Projecten beeldend

Expo Beeldend Veenendaal 2023 Opening 27 mei

Fotograaf Robbert Strelitski maakte in het kader van een project van de fotografenclub dit portret van mijn vermoeide bezwete hoofd zónder bril precies voor mijn zelfgemaakte portret in #7RGBMetTulp (je ziet mijn linkeroor (rechts voor de kijkerT) nu 2x en links en rechts m’n uitgestrekte handen. Het werk zelf is wat bleekjes geworden, maar dat komt ook door de verlichting rondom het werk.

Beeldend Veenendaal, de werkgroep die sinds 1996 bestaat en elk jaar een tentoonstelling organiseert voor beeldend kunstenaars uit Veenendaal en omgeving, had voor een mooie opening gezorgd. Het was druk en gezellig, met toespraken en muziek. Mijn dochter en ik bekeken op ons gemak alle 2D en 3D kunstwerken, genoten van de inzendingen van scholieren, en vroegen ons ondertussen af waar dan toch mijn RijkGevuldBloemstillevenMetTulp (#7RGBMetTulp) hing.

Het bleek op een losstaand driekantig paneel te zijn opgehangen. Naast het #7RGBMetTulp hing een mooi geënsceneerde foto van een ander kaal hoofd, van een paspop 😂 Werk aan de Muur had weer een prima afdruk afgeleverd (aluminium, 90 x 60 cm) van mijn werk, helaas zag ik op de tentoonstelling dat de belichting ervan niet optimaal was: ik vond het er wat bleekjes uitzien.

Gelukkig kon ik wat ansichtkaarten van het #7RGBMetTulp achterlaten met een goede heldere afdruk. De kaarten had ik nog over van de afsluiting van het project. Als een RGBMetTulp-project klaar is, ontvangen alle deelnemers een ansichtkaart met de afdruk van het werk waarvoor ze foto’s van tulpen hebben afgestaan (als je wilt weten hoe de projecten ontstaan, kun je bijvoorbeeld dit blog lezen, met links naar de andere tulpenprojecten).

Achter op de ansichtkaarten had ik een QR-code geplakt die linkt naar het blog RijkGevuldBloemstillevenMetTulp (#7RGBMetTulp), zodat wie wil wat meer info kan krijgen. Zelf heb ik nogal hectische weken achter de rug, vandaar dat ik pas vandaag, op 7 juni, dit verslagje van de opening zit te tikken. Mijn moeder was gevallen en had haar heup gebroken, wat betekende: ziekenhuis, verpleeghuis en een enorme klus om haar seniorenflat leeg te ruimen. Ze is inmiddels goed gewend in het verpleeghuis en is weer helemaal haar oude goed gehumeurde zelf. Ondertussen overleed zomaar plotseling Marianne Cramer. In plaats van samen deze tentoonstelling te bezoeken, ging ik naar haar uitvaart op woensdag 31 mei.

Je kunt nog tot en met aanstaande vrijdag de tentoonstelling bezoeken:

datumomschrijvingopeningstijden
woensdag, 7 juni13.30-17.00 uur
donderdag, 8 juni13.30-17.00 uur
vrijdag, 9 juni13.30-17.00 uur

About the author

Susan Hol

Ontdek meer van Susan Hol

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder