Projecten beeldend

Expo Beeldend Veenendaal 2023 Slotwoord

Susan Hol, RijkGevuldBloemstillevenMetTulp (#7RGBMetTulp), 2021.

De dagen na de drukke en gezellige opening op 27 mei vertoonden pieken en dalen. Tenminste, qua bezoekersaantallen. Aangezien de tentoonstellingsruimte midden in een drukke winkelstraat lag, was er nogal wat aanloop, maar op bijvoorbeeld eerste Pinksterdag (alle winkels dicht) was het behoorlijk stil.

Ik was er die eerste Pinksterdag en de rust in de ruimte gaf wel goede gelegenheid om eens rustig alle werken te bekijken én het publieksjury-formulier in te vullen. De werkgroep Beeldend Veenendaal had net als andere jaren een verkiezing verzorgd voor de beste gejureerde werken op basis van het oordeel van het bezoekende publiek en een onafhankelijke vakjury.

Terwijl ik met pen en formulier in de weer was werd ik aangesproken door een lid van de plaatselijke fotografenclub: of een van hen voor hun eigen project mijn portret mocht maken. Dat kwam mooi uit, want ik wilde graag een foto van mezelf bij het RijkGevuldBloemstillevenMetTulp (#7RGBMetTulp) en had al zitten peinzen hoe ik dat zou aanpakken. Fotograaf Robbert Strelitski wilde graag mijn portret maken met mijn werk op de achtergrond. De foto kun je bekijken in Expo Beeldend Veenendaal 2023 Opening 27 mei.

Na die Pinksterdag is het me niet meer gelukt de tentoonstelling nog eens te bezoeken, laat staan een handje te helpen bij het ontvangen van bezoekers. Wat ik niet in de planning had was mijn 90-jarige moeder die haar heup brak en een vriendin die plotseling overleed. Mijn dochter en schoonzoon waren zo lief om op 10 juni mijn kunstwerk op te halen. Hopelijk kan ik volgend jaar weer meedoen en dan met minder toestanden 😉

About the author

Susan Hol

Ontdek meer van Susan Hol

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder