Projecten beeldend

Expo Eglise Saint Sulpice in Chaugey 2017

Susan Hol, de werken bij mijn expositie in 2017.

In het hart van ons dorp Chaugey staat de kleine kerk Saint-Sulpice. Dit kerkje was al vele malen fotografisch middelpunt voor ons, onze gasten en andere toeristen  Terecht! Het staat er al meer dan 800 jaar en is fotogeniek. Mijn eerste bloemstillevenproject heeft als basis de het natuurstenen doopvont uit het kerkje, nou ja, de foto ervan dan.
Op zich staat het kerkgebouw stevig in de stenen en het metselwerk. In Frankrijk hoort de kunst van het (muurtjes) metselen in veel gevallen tot de opvoeding. De zorg gaat uit naar het interieur van de kerk. Een aantal muurschilderingen uit de vijftiende eeuw zijn hard toe aan een opknapbeurt. Verder is het de bedoeling de vloeren, meubels, antieke kroonluchters en het freeswerk te restaureren.
Om de benodigde pecunia binnen te halen staan er allerlei activiteiten op stapel, maar de eerste stap was de oprichting van de Fondation du Patrimoine (léés dat Frans  ). Een expositie in de kerk met een aantal van mijn werken maak deel uit van de activiteiten. De precieze datum is nog niet bekend, maar het start in ieder geval komende maand juli.
Wordt vervolgd!

About the author

Susan Hol

Ontdek meer van Susan Hol

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder