Projecten beeldend

Flash Expositie 2016

Susan Hol, RijkGevuldBloemstillevenMetTulp (#2RGBMetTulp), 2015/2016.

Tulpenfoto’s
Heerlijk als in maart 2016 ineens weer tulpenfoto’s verschijnen op Facebook, Twitter en Instagram! Plotseling had ik spontaan het idee om daarmee een project te doen, vergelijkbaar met het vorige project: het Rijk gevuld Bloemstilleven 2015. Door de opgedane ervaring met dat project was ik nu zo handig om meteen een Facebookpagina aan te maken. Op die manier kon iedereen gemakkelijk op de goede plek foto’s posten en hoefde ik niet eindeloos te speuren in mijn tijdlijn. Het werkte goed!

Flash Expositie
Het was ruim twee maanden genieten van elke keer weer een stapje in de voltooiing van het RijkGevuldBloemstillevenMetTulp. Net als bij het vorige project, Het Rijk gevuld Bloemstilleven 2015, kwam er een verrassing! Een uitnodiging om met het RijkGevuldBloemstillevenMetTulp mee te doen aan de Flash Expositie in Lent (Nijmegen) van vrijdagavond 6 mei 19.30 uur tot zondag 8 mei 17.00 uur. Die uitnodiging was meteen een extra prikkel om het stilleven af te ronden en even goed aan de slag te gaan voor een presentabele afdruk. 

Tijdelijkheid, vergankelijkheid, sterfelijkheid
In dé (ofwel de enige echte 🙂 ) Dorpsschuur in Lent vond de expositie plaats. Vroeger deed de schuur ook wel dienst als opslagplaats voor zandzakken om bij nood de dijk te verzwaren. Lent ligt namelijk gezellig dicht tegen de Waal aan. Heerlijk op de warme tentoonstellingsdagen, want het zorgde voor een fijn verkoelend windje. Het Expositiethema was Tijdelijkheid, vergankelijkheid, sterfelijkheid. Er was werk van verschillende kunstenaars uit Amerika, Frankrijk, Syrië, België en Nederland. Deelnemende kunstenaars waren: Ahmed Kliege, Anja Hakvoort, Nazmi Afshari, Carla Clevers, Sophie Bekkering, Mohamad Alhasan, Larisa van der Grinten Bons, Szymon Przybylek, Ingeborg van Stiphout, Flip Looyen en Susan Hol. De opening op vrijdagavond (19.30-21.00 uur) was onderdeel van de International Blowing Bubbles Day. Dit betekende dat we na een aantal prachtige voordrachten door John Fernon en zeer bijzonder spel van violist Harmen Lucas buiten aan de Waal heel, heel veel bellen gingen blazen!

Slot
De tentoonstelling was een heel mooi slotakkoord. Het was fantastisch om die uitbarsting van tulpen in haar volle glorie op de afdruk te zien. Het was ook een echte aandachttrekker op de tentoonstelling, met veel lovende commentaren op de koop toe. Sjonge, ik wist niet dat een mens zo kon gloeien van trots. Helaas ontbrak het me bij dit project aan voldoende geld om iedereen weer een kaartje te sturen. Echt spijtig vond ik dat, maar we hebben wel kunnen kijken naar een prachtig eindproduct. Als toetje heb ik ook deze keer een filmpje gemaakt. Het verwerken van al het materiaal tot een YouTube-filmpje was nog een hele onderneming en duurde even, maar dan heb je ook wat 🙂 Het filmpje vraagt wel je geduld, dus ga er even voor zitten en zie het als een meditatief momentje (de muziek van Joost Brands helpt daar enorm bij).

About the author

Susan Hol

Ontdek meer van Susan Hol

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder